Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Doelpuntrijk gelijkspel Vitesse bij Hollandia T: 3-3

Het was in Tuitjenhorn een duel met meerdere gezichten. Vooral in het begin en in de eindfase een sterk aandringend en goed spelende thuisclub en daar tussenin een Vitesse dat tweemaal op voorsprong kwam maar uiteindelijk Hollandia T evenzovele malen weer langszij zag komen. Dit in aanmerking nemende en mede gezien de vele kansen over en weer kon iedereen na afloop wel vrede hebben met de puntendeling.

Zoals gezegd (en verwacht) startte Hollandia overweldigend. Vooral via hun rechtervleugel was de thuisploeg de eerste 20 minuten continu gevaarlijk. Al in de 8e minuut was een safe van Tom Laan nodig om een vanaf links binnen gekrulde bal uit de verre hoek te tikken. Vitesse kon daar in die fase weinig tegenover stellen.

Toch was de grootste kans voor Vitesse toen Jort Kaandorp werd vrijgespeeld op de rand van het strafschopgebied maar zijn harde inzet belandde recht op het lichaam van de keeper. In de rebound leek Nick van de Ven vervolgens te scoren maar zijn inzet ging royaal over de lat. Net toen het offensief van de thuisploeg wat leek te gaan luwen viel alsnog de op dat moment verdiende openingstreffer. Daarvoor was overigens wel een zwakke uittrap van keeper Tom Laan nodig, want deze belandde in de voeten van een tegenstander. Die bediende meteen Stan Groenland die hard en doeltreffend uithaalde: 1-0.

Lang konden zij niet genieten van die voorsprong, want een minuut later was het alweer gelijk. De alom aanwezige Menno Frankfort brak na een goede aanval door op links en bediende aanvoerder Jort Kaandorp op maat: 1-1. Vitesse voelde vanaf dat moment dat er meer te halen was. Na zo’n halfuur spelen werd een spetter van Nick van de Ven door een van de verdedigers geblokt waarna de terugkomende bal door Menno Frankfort op de pantoffel werd genomen. Via een verdediger ging de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. In de 41e minuut kwam de voorsprong alsnog. Dit keer was het Robin Bakker die op links doorbrak en Jort Kaandorp bij de eerste paal wist te bereiken. Die troefde zowel zijn directe tegenstander en als de keeper af in de korte hoek: 1-2. Dat leek ook de ruststand te gaan worden echter in de allerlaatste seconden van de 1e helft wist Hollandia T alsnog op gelijke hoogte te komen: 2-2.

Vanaf de aftrap in de 2e helft nam Vitesse het heft in handen. Al binnen één minuut soleerde Robin Bakker al door de verdediging van de thuisploeg maar zijn schot ging net naast. Vijf minuten later was het alsnog raak. Rik Beentjes was zijn directe tegenstander weer eens te snel af en zijn scherpe voorzet werd vervolgens door een van de verdedigers in eigen doel gegleden.

Het wachten was eigenlijk op een beslissende treffer, echter zover kwam het niet. Een onnodig weggegeven vrije trap net buiten het strafschopgebied werd vanaf links keihard door Koen Hollenberg binnengeschoten: 3-3. Daarna werd het een gelijk opgaand duel dat eigenlijk alle kanten op kon gaan. In de langdurige extra tijd als gevolg van een ernstige blessure van Dinesh Raghosing zette Hollandia T nog eens flink aan en was ook enkele malen dicht bij zege, maar mede door goed ingrijpen van Tom Laan bleef het bij een toch wel terechte puntendeling.

error: Alert: Content is protected !!