Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse haalt weer uit op de Puikman: 6-0

Tot nu toe staat er geen maat op Vitesse bij thuiswedstrijden. Dit weekend kwam Koedijk op bezoek met de wetenschap dat Vitesse de eerste 3 thuisduels afgetekend had gewonnen. En het doelsaldo was tamelijk imponerend: 16 voor en 3 tegen. Ga er maar aan staan! En als je dan ook nog eens na 7 minuten al met 2-0 achter komt te staan dan zakt de moed je wel in de schoenen. En dat bleek dus ook gaandeweg het duel: Vitesse won afgetekend en het doelgemiddelde werd door de zege alleen nog maar beter!

Zoals gezegd leek het er al op dat het duel binnen 10 minuten was beslecht. Nadat Mats Laan al in de 2 minuut de openingsgoal voor zijn rekening had genomen met een prima kopbal was het 5 minuten later Robin Baker die de nummer 2 binnenschoot. Hij ontfutselde de bal van een verdediger, passeerde op snelheid de rest van de verdedigers en passeerde ook de keeper kansloos: 2-0. Het publiek dacht al aan een grote zege maar dat bleek vooralsnog teveel van het goede. Heel langzaam kwam Koedijk wat meer in de wedstrijd, mede omdat de thuisploeg wat gas terug naam. Opnieuw was het Robin Bakker die zorgde voor het belangrijkste wapenfeit kort vóór rust. Opnieuw kapte hij met enkele schijnbewegingen wat verdedigers uit maar zijn te zwakke inzet belandde via de handen van de keeper tegen de paal. De rust ging dus in met die 2-0 voorsprong.

In de 53eminuut was het opnieuw Robin Bakker, die vrijgespeeld werd midden voor doel, maar zijn inzet wederom via de handen van de keeper tegen de paal zag rollen. Kort daarna werd de spits vervangen door Nick van de Ven. Die leek zo’n 10 minuten later al nummer 3 te gaan scoren maar nadat 2 inzetten van hem nog geblokkeerd konden worden was het Menno Frankfort die uiteindelijk de trekker overhaalde: 3-0. Tien minuten later pakte Nick van de Ven alsnog zijn goaltje mee: 4-0. Het wachten was op meer doelpunten. En die vielen dus ook. Eerst werd Jort Kaandorp op rechts vrijgespeeld en zijn puntgave voorzet werd door Mats Laan in één keer op de pantoffel genomen en binnen geschoten. En ook het slot akkoord was voor Jort Kaandorp, die op aangeven van Mats Laan voor de 6-0 eindstand zorgde.

error: Alert: Content is protected !!