Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse morst onnodig punten tegen Vrone: 2-2

Voor de 9e maal in successie bleef Vitesse ongeslagen. Dat leverde niet minder dan 19 punten op  waarvan er maar liefst 13 werden behaald in uitduels. Maar op de Puikman wil het niet echt lukken. Alleen Limmen keerde zonder punten  huiswaarts. Maar na JVC en ZAP liet Vitesse ook het laag geklasseerde Vrone met een punt vertrekken. En dat mag de ploeg van Everard Luijckx zichzelf aanrekenen. Want Vitesse speelde allesbehalve goed maar speelde toch beter dan de bezoekers.Door 2 knullige tegendoelpunten bleef Vitesse echter voor de 3e keer in 4 thuisduels steken op slechts één schamel puntje waardoor de kopgroep ook weer wat verder uit zicht is geraakt!

Het veld was weliswaar enigszins hobbelig maar verder waren de weersomstandigheden vrijwel ideaal. Omdat de griepepidemie de Puikman niet voorbij was gegaan trad de thuisploeg aan zonder enkele belangrijke troeven. Dat zorgde er mede voor dat beide ploegen in de beginfase redelijk aan elkaar gewaagd waren. Maar geleidelijk aan creëerde Vitesse een licht veldoverwicht. Toch was na een kleine 20 minuten spelen de eerste grote kans voor Vrone maar de inzet ging rakelings naast. Halverwege de 1e helft kwam Vitesse op voorsprong. Rik Beentjes brak op rechts door en schoot de bal tussen de benen van de keeper door het doel in: 1-0. Maar langs kon er niet genoten worden van die voorsprong. Want uit het niets kwam Vrone op gelijke hoogte. Een wel heel zacht ingeschoten vrije trap in de 29e minuut ging namelijk niet alleen langs de muur maar was ook invaller-keeper Hans Veldt te machtig: 1-1. Nog geen minuut later leek Vitesse alweer op voorsprong te komen maar een kopbal van spits Thijs de Boer ging net naast de verkeerde kant van de paal. Zonder verdere noemenswaardige feiten werd de rust bereikt met die 1-1 stand.

Ook na rust was het Vitesse dat het initiatief hield. In de 55e minuut zorgde een verre uittrap van keeper Hans Veldt er voor dat de thuisploeg opnieuw op voorsprong kwam. De verdediging van Vrone verkeek zich op die bal en daarvan profiteerde Luuk ten Broek. Met een bekeken lob wist hij de uitgelopen keeper van Vrone te passeren: 2-1.  Het wachten was eigenlijk op de beslissende 3e treffer, maar aanvallend kon Vitesse ook geen potten meer breken. Een totaal verkeerde terugspeelbal in de voeten van een aanvaller van Vrone vormde de inleiding voor de gelijkmaker. De goed spelende Jasper Rutgers probeerde het onheil met een stevige tackle nog te voorkomen maar de goed leidende scheidsrechter paste de voordeelregel prima toe omdat een medespeler vrij voor doel verscheen. En die profiteerde maximaal van dat buitenkansje: 2-2. Dat werd uiteindelijk ook de eindstand omdat beide ploegen weliswaar hun best bleven doen maar de klasse ontbeerden om het verschil te maken.

error: Alert: Content is protected !!