Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse wint ook laatste duel vóór winterstop

Voor de laatste wedstrijd voor de winterstop moest Vitesse aantreden tegen het thuis sterk spelende FC Den Helder. In de 5 thuisduels pakten zij 12 punten met een doelsaldo van maar liefst 20 voor en 6 tegen. En vooral de 1e helft was te zien dat het een gevaarlijke ploeg is. Eigenlijk was het een wonder dat invaller keeper Hans Veldt zijn doel wist schoon te houden zodat de rust inging met een 0-0 stand. Daar stond echter tegenover dat Vitesse in de marinestad een prima trackrecord heeft. Van de laatste 6 duels aldaar wist Vitesse 5 keer de 3 punten mee te nemen naar Castricum. En na zoveel geluk in de 1e helft moest het eigenlijk ook dit keer wel goed komen in de 2e helft.

En zo geschiedde. Zo’n 10 minuten voor tijd wist Robin Bakker met een prachtige vrije trap de score te openen. Daarna bleef het tot het einde spannend, maar dat had Vitesse vooral aan zichzelf te wijten. Want de kansen die ze daarna nog kregen om het duel definitief te beslissen waren bijkans nog groter dan die van FC Den Helder vóór rust. 

Op het hobbelige veld werd al snel duidelijk dat de thuisploeg vol voor de winst wilde gaan. Met name door enkele sterke voetballers in het team kwam de verdediging van Vitesse regelmatig onder grote druk te staan. Nadat al diverse kansen gemist waren, voorkwam Bart Stam de openingstreffer door in de 20e minuut een bal van de lijn te halen. Twee minuten later leek die alsnog te gaan vallen toen een vanuit een mêlee van spelers ingeschoten bal via de paal het veld weer in caramboleerde. Ook rond de 30e minuut ontsnapte Vitesse aan die continu dreigende achterstand maar keeper Hans Veldt had bij 2 100% kansen kennelijk opnieuw een engeltje bovenop de lat zitten. Aanvallend wist Vitesse daar weinig tegenover te stellen. Een van de weinige wapenfeiten was een vrije trap waarbij de door spits Thijs de Boer ingekopte bal door een van de verdedigers van de doellijn moest worden gekopt.

Na rust was een heel ander FC Den Helder te zien. Weliswaar waren zij nog wel veel aan de bal maar de verdediging van Vitesse kwam niet of nauwelijks meer in gevaar. Sterker nog: de gevaarlijkste situaties speelde zich vooral af voor hetzelfde doel als voor de rust, dus het doel van de thuisploeg. Al in de 50e minuut kwam Vitesse bijna op voorsprong toen een van de verdedigers in paniek de bal net naast zijn eigen doel schoot. Rond de 70e minuut ontstond een vergelijkbare situatie als voor rust. Robin Bakker brak op links en bood met een trekbal een niet te missen kans voor 2 van zijn medespelers die midden voor het doel stonden.

Geen van tweeën handelde daarop alert door de bal het net in te rammen waarna de uit de daaropvolgende scrimmage ingeschoten bal alsnog tegen de paal belandde. Maar Vitesse kreeg voorin steeds meer ruimte en voelde dat er meer te halen viel. Tien minuten later dreigde Robin Bakker opnieuw op links door te breken maar hij werd net buiten het strafschopgebied onreglementair gestuit. De daaruit volgende vrij trap nam hij zelf en krulde de bal perfect en onbereikbaar voor de keeper in de kruising bij de 1e paal: 0-1. Vlak voor tijd had hij zijn 2e doelpunt kunnen en moeten scoren toen hij na een snelle counter alleen op de keeper afging. Dit keer ging de bal net naast de verkeerde kant van de paal. De volgende mogelijkheid was voor aanvoerder Jort Kaandorp die bij DTS nog een hattrick had gescoord. Maar dit keer stond zijn vizier niet helemaal op scherp want in vrije positie schoot hij de bal op de paal. Al met al een wedstrijd met 2 gezichten waarin Vitesse aan het langste einde trok.

Door die zege werd FC Den Helder gepasseerd op de ranglijst zodat Vitesse na een zwakke seizoenstart alsnog op een gedeelde 4e en 5e plaats de winterstop is ingegaan.

error: Alert: Content is protected !!