Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Meervogels en Vitesse delen punten in spannende derby: 2-2

Dit keer waren de weergoden de thuisploeg gunstig gezind: ’s-nachts viel de regen mee, overdag bleef het droog en dus kon er dit keer gespeeld worden op een prima grasmat. Zodoende bleef de achterstand in gespeelde duels op de kopgroep staan op maar liefst 5 wedstrijden. Blijft het puntenverlies daarin beperkt dan kan Meervogels zich zelfs nog in de kopgroep nestelen en meedoen om de prijzen. Ook Vitesse kon zich eigenlijk geen puntverlies veroorloven, want zou de 2eplek in gevaar gaan komen. Het werd dus op het stormachtige Sportpark Cloppenburch een spannende derby waarbij beide ploegen kansen kregen op de volle winst. Uiteindelijk moesten ze genoegen nemen met elk 1 puntje en daar hadden de meeste toeschouwers achteraf ook wel weer vrede mee.

Meervogels, dat de laatste 2 thuisduels met 2-0 van Vitesse wist te winnen, speelde als vanouds vanuit een hechte verdediging en probeerde bij balverlies van de tegenstander met snelle counters gevaar te stichten. Vooral de eerste 20 minuten was dat het geval, ook al omdat Vitesse verdedigend niet altijd even goed stond. Dat leidde in de 18eminuut tot een voorsprong van de thuisploeg, maar daar ging ook wel het nodige geklungel van enkele verdedigers aan vooraf. Lang konden de Akersloters echter niet genieten van de voorsprong. Want binnen één minuut werd Rik Beentjes weggestuurd op links, ging op snelheid het strafschopgebied binnen en haalde doeltreffend uit: 1-1. Vanaf dat moment was Vitesse de wat betere partij en wist met goede aanvallen diverse goede schietkansen te creëren. Maar telkens duurde het afdrukken net even te lang waardoor de defensie verder onheil kon voorkomen. Het aantal schoten op doel bleef daardoor ook beperkt. De belangrijkste poging kwam van de voet van Robin Bakker die na zo’n 35 minuten vanaf links hard uithaalde en zijn schot net voorlangs en naast zag gaan.

Na een minuut of 6,7 in de 2ehelft leidde hoog druk zetten tot balverlies achterin bij Meervogels. Daardoor kwam de bal voor de voeten van de in de rust ingevallen Yannick Wishaupt. Die bediende meteen de op rechts vrijstaande Mats Laan die vervolgens de keeper met een diagonale en geplaatste schuiver wist te verschalken: 1-2. Niet veel later had Robin Bakker het duel al kunnen beslissen toen hij op links was doorgebroken. In plaats van breed te spelen op de weer vrijstaande Mats Laan probeerde hij zelf te scoren. Zijn inzet werd echter ternauwernood gestuit door de keeper  en ook de rebound leidde niet tot het gewenste succes. Na zo’n kwartier spelen leverde een overigens prima ingezette sliding van Jasper Rutgers een vrije trap op voor Meervogels aan de linkerzijkant van het strafschopgebied. De inzet van Jelle van der Eng belandde vervolgens via het hoofd van een van de spelers in het net: 2-2. Die gelukkige gelijkmaker leek de thuisploeg extra energie te geven en dus werd er even volop op de aanval gespeeld. Dat leidde in de 68eminuut al tot een vrije kopkans na een lange voorzet van rechts, maar die ging ruim over. Een 3 minuten later kreeg de rechterspits een enorme kans maar keeper Michel van Kampen wist met een katachtige snoekduik zijn inzet te keren. Daarna was de beurt weer aan Vitesse dat via Robin Bakker en Rik Beentjes nog kansen kreeg op een winnende treffer. Maar die bleef dit keer uit zodat beide ploegen slechts één puntje overhielden aan deze tot het eind toe spannende derby.

error: Alert: Content is protected !!