Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse hard onderuit in Volendam: 4-1

Op eigen terrein wist Vitesse begin dit seizoen met 7-2 overtuigend te winnen van Volendam. Maar in Volendam liep het allemaal heel anders. Nadat Vitesse kort na rust naliet om de stand gelijk te trekken en Volendam daarna de voorsprong verdubbelde was het gebeurd met de dadendrang van de ploeg van Thijs Sluijter. Hij wisselde nog wel enkele spelers, maar wilde gezien de opgelopen achterstand  waarschijnlijk geen enkel risico meer lopen met de wel weer op de bank aanwezige Jasper Rutgers. Uiteindelijk ging de winst dik verdiend naar de thuisploeg.

Jort Kaandorp behield de Vitesse eer door de 4-1 te noteren.

Onder een heerlijk zonnetje ging het duel in het eerste kwartier redelijk gelijk op zonder dat er gevaarlijke situaties voor de beide doelen ontstonden. Vanuit het niets kwam de thuisploeg op voorsprong. Gino Steur kreeg in de 18eminuut op zo’n 20 á 25 meter voor het doel alle gelegenheid om aan te leggen. Waarschijnlijk zag hij dat keeper Michel van Kamper ver voor zijn doel stond en knalde de bal diagonaal buiten bereik van de in de zon kijkende keeper heel fraai in de verre kruising: 1-0. Daarna was Vitesse het geruime tijd kwijt. Nadat eerst nog een vrije trap van Robin Baker net naast was gegaan, knokte de ploeg zich in het laatste kwartier weer terug in de wedstrijd. Daarbij kwam het meeste gevaar van de snelle Rik Beentjes vanaf de rechterflank. Maar de laatste beslissende passes bleken net niet scherp genoeg zodat de verdediging er telkens nog net een voetje tussen wist te krijgen.

Meteen na rust ging Vitesse op zoek naar de gelijkmaker. Binnen 3 minuten had die al moeten vallen toen Robin Bakker na een corner de bal kort teruglegde op de meegekomen en vrijstaande Joris Veldt. Die kon voluit uithalen maar raakte de bal niet goed waardoor die niet in, maar ver naast het doel over de achterlijn ging. Een tweetal minuten later was de beurt aan Mats Laan die op links een vrije schietkans kreeg maar zijn inzet in het zijnet zag belanden. Daarna leken de offensieve krachten geleidelijk aan weg te ebben en nam Volendam langzaam maar zeker het initiatief weer over. Helemaal toen de thuisploeg rond de 60eminuut plotsklaps op 2-0 kwam. Na een verre voorzet vanaf de rechterkant voorbij de 2epaal klom Jaap Molenaar, de kleinste Volendammer, op de rug van een van de verdedigers en zag zijn kopballetje met een boog over de verbouwereerd toekijkende Michel van Kampen niet op, maar in het net vallen. Trainer Thijs Sluijter probeerde met de inbreng van spits Nick van de Ven het tij nog wel te keren, maar offerde daar wel Rik Beentjes voor op, die eigenlijk de gevaarlijkste aanvaller van Vitesse was. Omdat een tegengoal er niet of nauwelijks meer inzat, speelde Volendam vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd. De voorsprong werd daarna nog uitgebouwd naar 4-0 waarna Jort Kaandorp nog iets terug deed en zijn doelpunt meepakte. Dat bracht de eindstand op 4-1.

Door deze nederlaag zakt Vitesse naar de 3eplaats op de ranglijst, met slechts 1 punt en ook 1 wedstrijd méér dan de nummer 4 Limmen. Komende zondag treffen beide ploegen elkaar op de Puikman, dus niet alleen dé CAL-derby maar óók een strijd om de koppositie!

error: Alert: Content is protected !!