Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse overtuigt niet maar wint wel van Egmondia: 4 – 1

Voor het eerst in de historie stonden Vitesse en Egmondia tegenover elkaar in competitieverband. De ploeg uit Egmond aan Zee was vorig jaar via de nacompetitie gepromoveerd naar de 3e klasse. Hoewel de streekderby onder ideale weersomstandigheden werd verspeeld viel het niveau een beetje tegen omdat er een beide kanten teveel mis ging. Pas in de slotfase sloeg de thuisploeg toe maar na een gelukkige aansluitingstreffer had het kwartje ook nog wel in het voordeel van Egmondia kunnen uitvallen.

Al in de eerste minuut had Vitesse al op voorsprong kunnen komen maar na een prima aanval ging de inzet van Jort Kaandorp rakelings naast de verkeerde kant van de paal. Vervolgens was het de beurt aan de bezoekers die een paar keer gevaarlijk in de buurt van keeper Tom Laan verschenen, maar die wist zijn doel schoon te houden. In de 7e minuut reageerde de snelle Rik Beentjes alert op een lange bal vanuit de verdediging en liet vervolgens ook de uitkomende keeper Roy Boertjes kansloos: 1-0. Na de aardige openingsfase werd het spelpeil geleidelijk aan een stuk minder. Toch waren de meeste mogelijkheden voor de thuisploeg, echter door veel foutieve passes en verkeerde keuzes werd nagelaten om het duel al voor rust te beslissen.

Meteen na rust was het Egmondia dat aanzette en enkele kansen wist te creëren. Toch was het Vitesse dat in de 49e minuut op 2-0 kwam. Een vrije trap van Robin Bakker werd in de muur geblokt maar de bal kwam voor de voeten van Dinesh Raghosing die van dichtbij kon scoren. Niet alleen de supporters van Vitesse maar kennelijk op de eigen spelers dachten dat de buit al binnen was want in plaats van door te drukken lieten ze de Derpers terug in de wedstrijd komen. De aanleiding daartoe was een verre uittrap van keeper Roy Boertjes in de 55e minuut die mede door de laagstaande zon totaal verkeerd beoordeeld werd door laatste man Rick Poel. Daardoor kwam Rick Blok onverwacht alleen voor Tom Laan en de spits profiteerde dankbaar van dat kadootje: 2-1.

Na die tegenvaller zakte Vitesse nog verder weg en Egmondia voelde dat er wellicht nog wel wat te halen viel op de Puikman. Het zocht weliswaar de aanval maar tot echt uitgespeelde mogelijkheden kwam het niet echt. Toch zag trainer Everard Luijckx zich genoodzaakt om verdedigend in te grijpen want halverwege de 2e helft mocht Rutger Jaspers zijn rentree maken na een buitenlands avontuur van 1 jaar. Dat zorgde weer voor wat meer rust achterin waardoor Vitesse langzamerhand het initiatief weer kon overnemen. Voorin kreeg men steeds meer ruimte mede omdat Egmondia risico’s moest nemen om gelijk te komen. Maar door heel onzorgvuldig met die mogelijkheden om te gaan duurde het tot de 84e minuut voordat het duel beslist werd. Na een aanval over rechts kwam de bal voor de voeten van Jort Kaandorp die een eerder doelpunt afgekeurd zag wegens buitenspel maar dit keer Roy Boertjes kansloos liet: 3-1.

Enkele minuten later werd het ook nog 4-1 toen Robin Bakker net voorbij de middenlijn de bal oppikte en iedereen zijn hielen liet zien inclusief de uitgelopen keeper. Daarmee was weliswaar de eerste en ook wel verdiende winst van Vitesse een feit, maar het thuispubliek was niet bepaald tevreden met het vertoonde spel!

error: Alert: Content is protected !!