Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Eenvoudige winst Vitesse op Alkmaarsche Boys 6-0

Op een zonovergoten maar koude Puikman moest Vitesse vanmiddag aantreden tegen middenmoter Alkmaarsche Boys. En waar menigeen een gemengd gevoel had werd het een eenvoudige overwinning voor de ploeg van Thijs Sluijter.

Nick van der Ven kon vanmiddag 2 goals op zijn conto bijschrijven …

Vitesse begon de wedstrijd voortvarend en na meerdere kansen was het in de 17eminuut raak toen Rik Beentjes eenvoudig 1-0 kon binnenschieten na het mistasten van de Boys-keeper op een verre uittrap van doelman Michel van Kampen. Tien minuten later tekende Mats Laan voor de 2-0 ruststand door uit een goed uitgespeelde aanval de bal langs de Alkmaarse goalie te spelen.

 Na rust ging Vitesse volop in de aanval en had geen kind meer aan Alkmaarsche Boys. Zo’n tien minuten in de 2helft toonde Robin Bakker zijn klasse door met een uitgekiende lob voor 3-0 te zorgen. De ploeg uit Alkmaar probeerde het wel maar was deze middag niet bij machte om het de Vitesse-achterhoede moeilijk te maken. Linksachter Desmond de Waard gaf zijn tegenspeler geen kans en centraal hielden Rutger Balm en Jasper Rutgers de touwtjes stevig in handen.

Halverwege de 2 ehelft stond er 4-0 op het scorebord doordat Nick van der Ven de bal hoog in de touwen joeg en even later had Vitesse helemaal niets meer te duchten toen Alkmaarsche Boys door moest met 10 man nadat één van de verdedigers met een terechte rode kaart werd weggestuurd. Hierbij blesseerde hij Rick Poel dusdanig dat hij gewisseld moest worden. Alkmaarsche Boys was hierdoor het overzicht helemaal kwijt en niet veel later tekende Jort Kaandorp voor de 5-0 met een kopbal die via de grond over de verbouwereerde keeper in het doel belandde. Het slotakkoord was voor Nick van de Ven die een paar minuten voor tijd de bal door Jort Kaandorp op een presenteerblaadje aangereikt kreeg en met zijn tweede treffer de 6-0 achter de keeper schoot. Vitesse trok de winst makkelijk naar zich toe en deed bovendien goede zaken voor het doelsaldo omdat dit bij gelijk eindigen in de eindstand de doorslag geeft.  

Aankomend weekend staat op zaterdag 20 april (paaszaterdag) de cruciale wedstrijd tegen koploper De Kennemers op het programma. De wedstrijd in Beverwijk begint om 17.00 uur en bij winst kan de ploeg van Thijs Sluijter de koppositie overnemen waardoor de ontknoping in de 3eklasse tot het laatst spannend blijft.

error: Alert: Content is protected !!