Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse blijft meedoen na 0-3 zege bij JVC

Om in de race te blijven voor een van de prijzen mocht Vitesse geen puntverlies lijden op bezoek bij JVC  in Julianadorp. Tegen het laag geklasseerde JVC leek dat op papier allesbehalve een onmogelijke opgave. Maar de ploeg uit de kop van Noord-Holland had een prima serie achter de rug en was daardoor leider geworden in de 2e periode met 9 punten uit 3 duels. Vitesse startte in de beginfase overtuigend maar daarna was het duel een tijd lang redelijk in evenwicht. Kort voor rust kwam de ploeg van Everard Luijckx op een 0-1 voorsprong en die werd na rust op een overtuigende wijze uitgebouwd tot een 0-3 uitoverwinning. Dat betekende tevens dat Vitesse inmiddels 10 duels op rij ongeslagen is gebleven!

Vitesse liet vanaf de aftrap zien dat het voor de winst wilde gaan en zette de thuisploeg direct flink onder druk. Dat leverde wel enkele kleine mogelijkheden op maar de eerste echt grote kans was voor JVC. Bij een van hun eerste tegenstoten brak een van de aanvallers op links door maar zijn schot ging voorlangs. Kennelijk schrok Vitesse daar flink van want het aanvangsoffensief ebde daarna langzaam weg. Zo’n half uur lang waren beide teams aan elkaar gewaagd. In de 37e minuut was het echter raak. Via een prachtige aanval over meerdere schijven sneed Vitesse door de verdediging van JVC en werd Rutger Balm vrij voor de keeper gespeeld. Ook die werd eenvoudig gepasseerd waarna Rutger de bal simpel kon binnen tikken: 0-1.

Na rust zette de thuisploeg aan voor de gelijkmaker. Aanvankelijk leek Vitesse de zaak aardig onder controle te hebben maar toch was in de 58 minuut een safe van Tom Laan nodig om de gelijkmaker te voorkomen. Aan de andere kant kreeg Vitesse steeds meer ruimte om de voorsprong te vergroten echter duurde het  tot de 72e minuut alvorens de meegereisde supporters wat rustiger adem konden gaan halen. Na een aanval over rechts werd een scherpe voorzet door vrijwel iedereen gemist waarna Desmond de Waard de bal bij de 2e paal alsnog hard en hoog kon binnenschieten: 0-2. Het wachten was daarna op de genadeklap. Dat duurde nog wel even omdat er nogal slordig met de geboden ruimte werd omgegaan. Maar in de 81e minuut ging het duel alsnog in het slot. Luuk ten Broek brak op rechts door en zijn voorzet kon door de vrij voor doel staande Jort Kaandorp niet meer worden gemist: 0-3.

error: Alert: Content is protected !!