Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse is Egmondia opnieuw de baas: 1-2

Het was koud in Egmond aan Zee waar de harde wind van doel tot doel stond. Het veld van Egmondia ligt er weliswaar prachtig bij in de zee duinen maar met de kwaliteit van de grasmat bleek het uitermate slecht gesteld te zijn. Bepaald geen omstandigheden voor een goede pot voetbal. Bovendien werd al snel duidelijk waarom de thuisploeg in de gevarenzone verkeert. Ook tegen het allesbehalve goed spelende Vitesse kwam men gewoon kwaliteit te kort om aanspraak te kunnen maken op een of meer punten. Na de 4-1 overwinning op de Puikman won Vitesse ditmaal met 1-2, maar toch bleef het lang spannend omdat Vitesse verzuimde het duel eerder te beslissen.

Vitesse startte met de wind in de rug en had mede daardoor de 1e helft een flink veldoverwicht. In de 16e minuut viel pas het eerste wapenfeit te noteren toen een hard afstandsschot van Jasper Rutgers net naast ging. Een minuut later werd Menno Peters vlak voor doel vrijgespeeld echter kreeg hij de bal totaal verkeerd op zijn schoen. Nick van de Ven was ook dichtbij een doelpunt maar hij zag zijn kopbal net over de lat gaan. In de 42e minuut was het wel raak toen Menno Frankfort na goed doorzetten met een harde knal de score opende: 0-1. Dat werd ook de ruststand omdat de keeper van de thuisploeg enkele minuten later met een prima safe een knal van Menno Peters tot corner wist te tikken.

Ook na rust hield Vitesse het initiatief en zag Nick van de Ven in de 48e minuut opnieuw een kopbal net over de lat gaan. Gehaal onverwachts kwam Egmondia op gelijke hoogte. Zwak verdedigen ging daaraan vooraf waarbij een dolende aanvaller onnodig en net buiten het strafschopgebied werd aangetikt. De daaruit voortvloeiende vrije trap werd onberispelijk binnengeschoten door aanvoerder Carlo Smit. Mede door die actie werd hij later ook uitgeroepen tot man of the match. Behoudens enkele gevaarlijk indraaiende corners kon Egmondia aanvallend nauwelijks potten breken. Aan de andere kant bleef Vitesse wel voor gevaar zorgen en toch duurde het tot de 75e minuut voordat de ploeg op verdiende voorsprong kwam. Luuk ten Broek passeerde op rechts zijn directe tegenstander en zijn prima voorzet werd door Nick van de Ven bij de 1e paal binnengeschoten: 1-2. Omdat Vitesse verzuimde de beslissende treffer te forceren bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend.

Door deze zege houdt Vitesse aansluiting met de grote kopgroep en met 2 thuisduels voor de boeg kan de ploeg zelfs nog wel 1 of 2 plaatsen klimmen op de ranglijst.

error: Alert: Content is protected !!