Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse laat 2 punten liggen tegen VIOS W.: 2-2

Nadat Vitesse na een 0-2 ruststand was teruggekomen tot 2-2 had menigeen wel vrede met de puntendeling. Vooral de vele supporters uit Warmenhuizen want VIOS moet knokken voor elk puntje om nacompetitie te ontlopen. Maar door het onverwachte verlies van Kleine Sluis bij hekkensluiter Zeevogels zou Vitesse bij winst op 4 punten achterstand zijn gekomen van de nummer  4 positie die waarschijnlijk goed zal zijn voor nacompetitie. Zelfs de 6 punten achterstand zijn theoretisch nog in te lopen met 3 duels te gaan. Dan zou Kleine Sluis nog wel minimaal 2 keer moeten verliezen en bovendien moet Vitesse de resterende wedstrijden allemaal winnen, te beginnen komende zondag uit bij Limmen.

Robin Bakker in een voor hem karakteristieke houding.

Zoals verwacht kwam een strijdbaar VIOS naar de Puikman om minimaal één puntje te pakken. Alhoewel Vitesse tot de rust meer balbezit had, was VIOS in aanvallend opzicht wat gevaarlijker dan de thuisploeg. In de 24eminuut kwamen ze zelfs aan de leiding toen een van de verdedigers de bal bij een scherpe corner totaal miste waardoor een achter hem staande aanvaller op een paar meter voor doel niet meer kon missen: 0-1. Tien minuten voor rust werd het bijna al 0-2 toen bij het uitverdedigen balverlies werd gelden rond de middenlijn. Eén van de VIOS-spelers zag dat de keeper nog niet terug in zijn doel was en probeerde het van die afstand. Zijn bekeken inzet belandde echter niet in maar net op het dak van het doel. Twee minuten voor rust kwam die 0-2 alsnog op gelukkige wijze op het scorebord toen een houdbaar schot door een polletje over de naar de grond gedoken Tom Laan heen wipte.

Na rust was de dadendrang van VIOS een stuk minder. Vitesse had duidelijk een tandje bijgeschakeld en VIOS restte weinig anders dat de voorsprong zo goed mogelijk te verdedigen. Na ruim een kwartier spelen werd de aansluitingstreffer gescoord. Menno Peters brak op links door en zijn afgemeten voorzet werd door de inkomende Jort Kaandorp prima binnen gewerkt. Nadat Robin Bakker in de 75eminuut de gelijkmaker had gescoord was het wachten eigenlijk op de winnende treffer. Die bleef echter uit tot opluchting van alles wat VIOS was en in de allerlaatste minuut was zelfs nog een redding van Tom Laan nodig om de volle winst van VIOS te voorkomen.

error: Alert: Content is protected !!