Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Wederom troosteloze 0-0 bij Vitesse tegen Purmerend

Op een door de vele regen méér dan verzadigde grasmat moest Vitesse het op de Puikman opnemen tegen het laag geklasseerde Purmerend. Eigenlijk een onverantwoorde beslissing van scheidsrechter Puts, want op zo’n veld met vele plassen zijn vooral de risico’s op blessures natuurlijk veel te groot! Gelukkig bleven grote ongelukken ondanks de vele glijpartijen achterwege.  Maar goed voetbal was op die slechte grasmat niet of nauwelijks mogelijk. En een verdedigende partij is dan meestal in het voordeel. De einduitslag paste dan ook wel in het beeld van deze troosteloze en regenachtige middag. Want net als in Purmerend werd er ook dit keer niet gescoord en daar was Purmerend duidelijk het meest gelukkig mee.

Ook supersub Nick v.d. Ven had vanmiddag het geluk niet aan zijn zijde…

Net als vorige week tegen Bergen thuis speelde Vitesse de 1ehelft mede door het slechte veld in een veel te laag tempo. Het stug verdedigende Purmerend werd dan ook niet of nauwelijks in de problemen gebracht. Pas na ruim een half uur spelen ontstond het eerste echte gevaar voor het doel van de bezoekers toen een voorzet van links over iedereen heen ging en Rik Beentjes de bal vanaf de rechterkant ineens op zijn pantoffel nam. Maar met een katachtig reflex wist de keeper de bal uit de kruising te slaan en zodoende zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. De laatste wapenfeiten voor rust waren een afstandsschot van Purmerend dat net naast ging en nog een kleine mogelijkheid voor de thuisploeg.

Meteen na rust was er een energieker Vitesse te zien. Al na zo’n 5 minuten spelen had dat succes moeten opleveren. Een verre voorzet op de diep staande Jort Kaandorp werd door hem perfect voor de voeten van de inlopende Robin Bakker gekopt die vanaf een meter of 3, 4 meteen uithaalde Maar tot afgrijzen van alles wat Vitesse was én tot opluchting van Purmerend ging de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later werd Robin Bakker tot veler verbazing gewisseld voor Nick van de Ven hetgeen de creativiteit van de thuisploeg allesbehalve ten goede kwam. Met pompen of verzuipen moest de ploeg op zoek naar de verdiende voorsprong. Maar het was allemaal net niet deze middag en dat paste ook wel in het decor van deze allesbehalve opwekkende middag. Vlak voor tijd was Purmerend nog zelfs twee keer kort na elkaar dichtbij een winnende treffer maar met één punt kregen zij eigenlijk al meer dan genoeg. Geen wonder ook dat het laatste fluitsignaal door hen met gejuich werd ontvangen!

error: Alert: Content is protected !!