Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Jort Kaandorp velt ook Alkmaarsche Boys: 1-2

Met 2 treffers in de dying seconds van zowel de 1eals de 2ehelft was het aanvoerder Jort Kaandorp die Vitesse even zo vaak aan de leiding hielp. En omdat Alkmaarsche Boys afgezien van het begin van de 2ehelft zo goed als niets meer had in te brengen was die 2etreffer ook meteen beslissend voor de magere zege van Vitesse in Alkmaar. Bovendien bracht hij met die 2 treffers zijn totaal op 13 goals uit 11 duels en nam daardoor ook de leiding over als topscorer in de 3eklasse B.

Jort Kaandorp zorgde vlak voor tijd dat Vitesse de 3 punten mee naar huis nam.

De 1ehelft viel er niet zoveel te genieten in Alkmaar. Het was een rommelige pot voetbal met veel fouten over en weer. Juist daarom bleef het duel redelijk in evenwicht, mede omdat Alkmaarsche Boys over enkele balvaste spelers bleek te beschikken. Opnieuw was het deze middag Robin Bakker die voor het meeste gevaar zorgde, al dan niet uit vrije trappen. Maar het geluk was dit keer niet aan zijn zijde! Een andere mogelijkheid was voor Rutger Balm die zichzelf op links vrij voor de keeper speelde maar zijn inzet voor het doel langs zag gaan. De thuisploeg deed weliswaar niet of nauwelijks onder voor Vitesse maar wist niet of nauwelijks kansen te creëren. Vlak voor rust viel dus de openingstreffer. Nadat de bal uit een corner van Vitesse was weggewerkt bracht de 16-jarige Tim de Koning, die dit keer van trainer Thijs Sluijter in de basis mocht starten, de bal met een effectvolle boogbal opnieuw hoog in het strafschopgebied. In een mêlee van spelers reageerde Jort Kaandorp het meest alert: 0-1.

Omdat Vitesse na rust allesbehalve scherp startte kon er niet lang worden genoten van die voorsprong. Al na enkele minuten volgde na een onnodig weggegeven uitbal een voorzet vanaf de linkerkant die bij de 2epaal kon worden binnengetikt. Het duurde even voordat Vitesse zich wist te herpakken maar geleidelijk aan werd de druk op de Alkmaarse formatie opgevoerd. In de 60eminuut leek de thuisploeg al te gaan bezwijken na een vloeiende combinatie dwars door het midden maar spits Nick van de Ven zag zijn uithaal van dichtbij van het lichaam van keeper Jesse Bellekom afspatte. Vijf minuten later werd uit een soortgelijke aanval wel gescoord met die treffer werd terecht wegens buitenspel afgekeurd door de goed leidende scheidsrechter Mahabali. Kort daarna belandde een vrije trap van Robin Bakker op de lat, werd de keeper bijna door een eigen verdediger gepasseerd waarna Robin Bakker een schot in de 75eminuut rakelings naast zag gaan. Eigenlijk moest die beslissende treffer wel gaan vallen, maar dat gebeurde pas in de extra tijd. Opnieuw anticipeerde Jort Kaandorp uitstekend op een perfect steekballetje van Rutger Balm en stond meteen oog in oog met keeper Bellekom. Die was opnieuw kansloos op zijn harde inzet: 1-2. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal en kwam Vitesse alleen aan de leiding in de 3eklasse. Dit omdat concurrent Hercules Zaandam verrassend verloor in en tegen Bergen.

Door deze zege heeft Vitesse 3 punten voorsprong op de nummer 2 zodat door het doelsaldo de titel “winterkampioen” al verdiend is! Komend weekend kan deze “titel” echter extra glans worden gegeven als ook de derby thuis tegen plaatsgenoot Limmen succesvol wordt afgerond. Voldoende reden derhalve om de eerste seizoenshelft a.s. zondagmiddag feestelijk af te sluiten met live-muziek op de Puikman!

error: Alert: Content is protected !!