Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse pakt 1e punt uit bij Vrone

Voor de 3e maal in de historie stonden beide ploegen tegenover elkaar. De eerste 2 keer was ruim twaalf jaar geleden toen beide ploegen elkaar net als dit weekend bestreden in de 3e klasse. In dat seizoen werd Vitesse kampioen met 1 punt voorsprong op Vrone. In Sint Pancras werd het toen 2-2 en op de Puikman zegevierde Vitesse met 2-0. Dit keer leek het gepromoveerde Vrone de punten te gaan pakken nadat ze al snel op een 2-0 voorsprong kwamen. Maar daarna toonde Vitesse veerkracht en liet zien dat het voetballend gezien meer in huis heeft dan de thuisploeg. Dat leverde weliswaar na een doelpuntrijke 1e helft het eerste punt van dit seizoen op maar eigenlijk hadden dat er 3 moeten zijn. Toch zal trainer Everard Luijckx tevreden terug kijken op dit duel want Vitesse liet eindelijk weer eens zien dat het wel degelijk tot goed voetbal in staat is!

Nadat Vitesse een eerste kans voor op een voorspong had gemist kon de thuisploeg geleidelijk het heft in handen nemen. Vitesse speelde in die fase veel te slap en mede daardoor kwam het opportunistisch spelende Vrone al snel op voorsprong. Al in de 13e minuut was het raak. Met een voorzet van links werd bij de bij de 2e paal geheel vrij gelaten rechterspits Dennis Konijn bereikt die  vervolgens met een tegendraadse kopbal keeper Tom Laan kansloos liet. En nog was Vitesse niet bij de les dus ging Vrone op zoek naar een grotere voorsprong. En dat gebeurde in de 20e minuut toen Wout Adams de 2-0 mocht binnen schieten. Vanaf dat moment leek Vitesse wakker te worden en onder leiding van de prima spelende Rutger Balm werd Vrone meer en meer in de verdediging gedrukt. Mede opdat de verdediging van de thuisploeg niet bepaald het sterkste deel van het team was, leidde dat al snel tot de aansluitingstreffer. Die kwam op naam van Rik Beentjes die daarmee zijn 1e seizoentreffer liet aantekenen: 2-1. Vrone bleef echter ook de aanval zoeken en in de 34e minuut was het opnieuw Dennis Konijn die op vrijwel identieke wijze zijn 2e treffer mocht laten aantekenen: 3-1. Kort daarna was het opnieuw Rik Beentjes die na een mooie aanval over links de verdedigers te snel af was en beheerst scoorde: 3-2. En vlak voor rust volgde ook nog de gelijkmaker toen geklungel in de eigen verdediging genadeloos werd afgestraft door de attent reagerende Jort Kaandorp: 3-3. Dat werd ook de ruststand.

Na rust zagen we een heel ander Vitesse dat het initiatief nam en de Vrone onder flinke druk hield. Het wachten was eigenlijk op een treffer maar de in die fase verdiende voorsprong bleef uit. Halverwege de 2e helft leek Vitesse na een blessurebehandeling van Bobby Meyer de teugels echter een beetje te late vieren, waardoor Vrone weer wat meer aan aanvallen toekwam. Daardoor werd het weer een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. De grootste waren echter voor Vitesse. Nadat eerst nog een doelpunt van Jort Kaandorp werd afgekeurd wegens buitenspel Kwam Nick van de Ven op links vrij voor de keeper. Die had geen antwoord op zijn inzet maar een van de verdedigers wist met een spectaculaire sliding een tegentreffer te voorkomen en redde daarmee het puntje voor de thuisploeg. Al met al niet alleen een aardig duel omdat er voor het publiek genoeg te beleven viel maar bovendien lijkt Vitesse weer de weg omhoog te hebben ingeslagen.

error: Alert: Content is protected !!