Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse nog volop in titelrace na 0-3 winst bij Limmen

Op papier had Vitesse afgelopen weekend de lastigste tegenstander van de 4 titelkandidaten.  Puntenverlies bij Limmen moest dus voorkomen worden. De statistieken waren duidelijk in het voordeel van Vitesse. Van de 27 onderlinge duels sinds 1985 werden er maar liefst 14 gewonnen. En van de 7 onderlinge duels op Dampegheest vanaf 2002 wist Limmen slechts 2 punten te pakken! En ook deze editie bleek al snel dat Limmen op dit moment gewoon de  klasse miste om die statistieken te loochenstraffen. Want in een matige derby strafte Rik Beentjes tot 2 keer toe zwak verdedigen van de thuisploeg genadeloos af en legde daarmee de basis voor een betrekkelijk eenvoudige 0-3 zege voor Vitesse.

Rik Beentjes maakt de 0-1

De 1ehelft ging het nog redelijk gelijk op, al had Vitesse wel een licht veldoverwicht. Het eerste gevaar viel in de 9eminuut te noteren toen Robin Bakker zich vrij kapte in het strafschopgebied, maar zijn harde inzet via de handen van de keeper op de paal zag belanden. Vijf minuten later moest die keeper opnieuw gestrekt naar de hoek om de 2 poging van Robin Bakker onschadelijk te maken ten koste van een corner. Daarna golfde het spel wat op een neer, waarbij met name bij Limmen in aanvallend opzicht de creativiteit ontbrak om het Vitesse echt lastig te maken. Vlak voor rust kwam Vitesse op voorsprong na een hoge dieptebal vanaf de middenlijn van Jort Kaandorp. Zowel de uitgelopen keeper als de centrale verdedigers verzuimden daadkrachtig in te grijpen en snelle Rik Beentjes profiteerde daarvan en schoof de bal beheerst in het doel. Daardoor ging de rust in met een verdiende 0-1 voorsprong voor Vitesse.

Na rust leek Limmen aan te zetten voor een offensief, maar na een minuut of 5 was daar weinig meer van te zien. Omdat ook het veldspel van Vitesse duidelijk minder was dan voor rust viel er minder te genieten voor het talrijke publiek. Het wachten was eigenlijk op de 2een beslissende treffer van Vitesse. Die viel rond de 70eminuut en opnieuw was het Rik Beentjes die na heel schlemielig uitverdedigen van Limmen de bal veroverde. Vervolgens kon hij vrij doorlopen dwars door het centrum en zag zijn inzet via de binnenkant van de paal in het net belanden: 0-2. Daarmee was de derby eigenlijk al in het slot gegooid. Vlak voor tijd was het invaller Luuk ten Broek die met een droge knal vanaf links de keeper voor de 3ekeer het nakijken gaf. Al met al dus een eenvoudige zege voor de ploeg van Thijs Sluijter, die met zijn ploeg dus volop blijft meedoen in de titelstrijd, samen met De Kennemers, Meervogels en Volendam.

error: Alert: Content is protected !!