Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse laat punten liggen tegen JVC: 0-0

Dit weekend kreeg Vitesse wederom een geheel onbekende tegenstander op bezoek: JVC uit Julianadorp. Beide ploegen misten nogal wat basisspelers en dat was ook duidelijk te zien op het veld. Na een niet al te beste wedstrijd zal JVC het meest tevreden zijn met de puntendeling. Want zonder tot groots voetbal te komen kreeg de thuisploeg de beste kansen maar scoren blijkt ook voor Vitesse een groot probleem te zijn (of te worden?). En omdat JVC zelf ook weinig wist af te dwingen, eindigde het duel zoals het begon.

De beginfase was duidelijk voor Vitesse. Vooral vanaf de rechterkant was Rik Beentjes diverse malen zijn tegenstander de baas en zorgde voor het nodige gevaar. Een prima voorzet van hem in de 11e minuut leek tot de openingstreffer te leiden, maar de tegendraadse kopbal van Jort Kaandorp belandde niet in de kruising maar op de paal.

Daarna ging het duel redelijk gelijk op met veel balverlies aan beide zijden. In de 35e minuut viel er zowaar een kans voor JVC te noteren maar Tom Laan wist het gevaar te keren. De grootste kans van het duel was in de 37e minuut voor Nick van de Ven. Die kopte na een harde voorzet van rechts de bal op doel maar via de grond ging de bal net over de lat.

Na rust was het Vitesse dat het initiatief helemaal naar zich toe trok. Het wachten was op de openingstreffer maar ondanks wat redelijke kansen wist Vitesse die niet te maken. Na een minuut of 20 ebde het overwicht langzaam weg en waren beide ploegen weer aan elkaar gewaagd.

Met nog zo’n kwartier te gaan leek het duel te worden beslist toen Robin Bakker door het midden alleen voor de keeper verscheen. Zijn zwakke inzet ging evenwel net naast de verkeerde kant van de paal. Vlak voor tijd werd de goed spelende Jasper Rutgers bijna nog “man of the match” maar zijn uithaal werd door de keeper van JVC op spectaculaire wijze uit de kruising gestompt. Dat impliceerde dus wederom in onnodig puntverlies voor de thuisploeg!

error: Alert: Content is protected !!