Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse wint in en tegen Bergen: 2-3

De verdediging van Vitesse moest vanmiddag regelmatig aan de bak.

Eindelijk heeft Vitesse ook weer eens een uitduel gewonnen! Maar gemakkelijk ging dat allesbehalve. Tegen laagvlieger VV Bergen bleef het tot het einde spannend maar dat had Vitesse ook wel een beetje aan zichzelf te danken. Vooral voor rust lag het tempo vaak te laag om Bergen te kunnen verrassen. Het vele balbezit leverde dan ook slechts enkele goede kansen  op. VV Bergen daarentegen, de fusieclub van het oude Berdos en BSC Bergen, wist er na balverlies bij Vitesse diverse keren gevaarlijk uit te komen. Maar al met al kwam de thuisploeg toch kwaliteit tekort om aanspraak op een puntje of meer te kunnen maken.

Vitesse begon het duel alleszins redelijk. Dat resulteerde al in 2 grote kansen tijdens de eerste 10 minuten. Eerst werd een prima voorzet van de goed spelende Rik Beentjes door Jort Kaandorp net overgeschoten. En in de 11eminuut werd Rutgers Balm na een mooie combinatie door het midden vrijgespeeld voor doel maar zijn inzet belandde op de lat. Halverwege de 1ehelft kwam de thuisploeg onverwacht op voorsprong. De rechterspits maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte waarna zijn voorzet over alles heen ging en voor de voeten van de vrijstaande Bart Oldenboom belandde. Die kon de bal rustig aannemen en scoorde hard en zuiver: 1-0. Vitesse leek mede daardoor nog besluitelozer te worden en wist niet of nauwelijks meer gevaarlijk te worden. De volgende grote mogelijkheid was wederom voor Bergen toen na een scherpe counter de laatste pass was net te zacht zodat verder onheil kon worden voorkomen. Het venijn bleek in de slotfase van de 1ehelft te zitten. Eerst was het de in de diepte gestuurde Jort Kaandorp die zich in het strafschopgebied vrij speelde, de keeper uitkapte en vervolgens beheerst scoorde. En geen minuut later was Rik Beentjes na een verre uittrap van keeper Michel van Kampen iedereen te snel af en liet ook de uitgelopen keeper kansloos: 1-2. Een heel verrassende wending derhalve in een niet al te beste pot voetbal.

De hoop dat Vitesse na rust de pot meteen zou  in het slot zou gaan gooien was snel vervlogen. Trainer Thijs Sluijter had in de rust een verdediger opgeofferd en een extra spits ingezet in de persoon van Nick van de Ven. Achterin moest dus meer één op één gespeeld worden maar dat zorgde niet bepaald voor rust in de verdediging. Al na 5 minuten was de eerste grote kans voor Bergen en slechts door een prima safe van Michel van Kampen kon een gelijkmaker worden voorkomen. Vijf minuten later was het echter alsnog raak. Opnieuw kwam het gevaar van de rechterkant van Bergen en kon Noah Nobles de voorzet simpel afrondde. Na zo’n kwartier in de 2ehelft wist Jasper Rutgers na een van zijn bekende rushes heel diep door te dringen tot in het strafschopgebied. Door die doldrieste actie miste hij op het laatste moment enkele vrijstaande medespelers en vuurde zelf hard op de vuisten van de keeper. In de 64eminuut was het weer eens Rik Beentjes die zijn tegenstander verraste  door eens een keer niet buitenlangs maar binnendoor te gaan. Met een perfecte steekbal speelde hij vervolgens Jort Kaandorp aan die de bal hard en zuiver bij de 1epaal binnenschoot: 2-3. Bergen kreeg daarna nog één hele grote kans toen keeper Michel van Kampen de bal miste toen hij zijn doel ver was uitgekomen om een aanvaller af te stoppen. De inzet vanaf de rechterkant ging evenwel voor het doel langs waarna de linkerspits een teenlengte te kort kwam voor de gelijkmaker. Maar zoals gezegd, dat zou toch wel een beetje teveel van het goede zijn geweest. Vitesse won dus voor het eerst dit seizoen een uitduel, is daardoor een plaats gestegen op de ranglijst en staat nu 2eachter de fiere koploper Hercules Zaandam.

error: Alert: Content is protected !!