Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Overtuigende winst Vitesse bij DTS: 1-4

Hattrick Jort Kaandorp

Er zijn van die tegenstanders waarvan je maar moeilijk kunt winnen. Ook wel angstgegners genoemd! Een voorbeeld daarvan voor Vitesse is bijvoorbeeld DTS uit Oudkarspel. Van de 8 onderlinge duels werd 5 keer verloren en slechts 2 keer gewonnen. In maart van dit jaar zegevierde DTS nog op de Puikman met 3-5 na eerder dat seizoen op eigen terrein met 4-1 te hebben gewonnen. Dit keer waren de rollen echter omgedraaid en kwam Vitesse onverwacht en heel snel in een zetel terecht dankzij aanvoerder Jort Kaandorp. Die wist binnen een kwartier 3 maal achtereen te scoren. Uiteindelijk werd het opnieuw 4-1 maar dit keer dus in het voordeel van Vitesse. Met deze fraaie zege werd de tegen koploper Limmen ingezette positieve lijn op een overtuigende manier doorgetrokken.

Toch was het DTS dat in de 1e minuut een grote kans kreeg toen topschutter Jordy Bitter alleen voor doelman Tom Laan verscheen. Die wist de inzet nog net met de punt van zijn schoen te pareren. Daarna nam Vitesse het initiatief en troefde de thuisploeg vooral af op inzet en snelheid. Al in de 6e minuut werd na een corner in paniek een nieuwe corner weggegeven. Daaruit kwam de bal voor de voeten van Jort Kaandorp terecht die hard uithaalde en scoorde: 0-1.

Drie minuten volgde een snelle aanval over links waarbij de vrijgespeelde Robin Bakker binnen het strafschopgebied ook de uitgelopen keeper leek te passeren maar alsnog door hem werd vastgehouden. De toegekende strafschop werd vervolgens feilloos benut door Jort Kaandorp: 0-2. Vitesse bleef doorgaan en de bepaald niet sterke verdediging van DTS, waarin Gerjan Stet ontbrak door een schorsing, had de handen vol aan Vitesse.

Zo kon na een splijtende dieptepass Jort Kaandorp in de 20e minuut vrij op de keeper afgaan. Wederom was die kansloos en daarmee voltooide de captain van Vitesse zijn hattrick binnen het kwartier: 0-3! DTS probeerde daarna wel de bakens te verzetten maar Vitesse bleef verdedigend relatief eenvoudig overeind.

Bij de aftrap van de 2e helft probeerden de spelers van DTS elkaar aan te sporen tot een offensief maar daar kwam nauwelijks iets van terecht. Nadat spits Nick van de Ven al een mogelijkheid had gemist om te score uit te bouwen was het in de 51 minuut alsnog raak. Robin Bakker soleerde vanaf de linkerkant naar binnen en wist de vrijstaande Rutger Balm aan te spelen. Vanaf zo’n 25 meter haalde die verwoestend uit waarna de bal buiten bereik van de keeper in de kruising zeilde: 0-4.

Daarna werd Vitesse wat gemakzuchtig. Dat leidde in de 56e minuut tot een tegentreffer toen knullig uitverdedigen met een droge knal werd afgestraft: 1-4.

Dat gaf de thuisploeg weer wat moed en Vitesse moest wat verder terug. Maar met snelle uitvallen bleef Vitesse gevaarlijker. Zo kwam Rik Beentjes in de 69e minuut vrij voor de keeper door een prima pass van achteruit van Bart Stam. Zijn inzet belandde evenwel op de lat. Kort daarvoor kreeg Jordy Bitter een kans om de achterstand te verkleinen met een kopbal bij de 2e paal maar dit keer stond ook hij niet bepaald op scherp.

Vlak voor tijd leek de 5e treffer voor Vitesse alsnog te gaan vallen toen Jort Kaandorp uit een vrije trap van Jasper Rutgers de bal eerst op de lat kopte en vervolgens zijn rebound op de paal zag afketsen.

Al met al een prima zege voor een goed spelend Vitesse dat daarmee is gestegen naar de 6e plek op de ranglijst.

error: Alert: Content is protected !!