Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse herovert koppositie na 5-0 zege tegen Bergen

Menno Frankfort zou later in de wedstrijd de eindstand op 5-0 zetten.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wigchers prijkte een eclatante eindstand op het scorebord: 5-0 voor de thuisploeg! Een score die paste in de reeks van vóór de winterstop. In die fase wist Vitesse met flitsend spel 25 keer te score in 5 gewonnen duels. Maar vooral voor rust lag het spelpeil van de thuisploeg op een aanzienlijk lager niveau dan voor de winterstop het geval was. Sterker nog, in de eerste helft was het Bergen dat na een zwakke start duidelijk het heft in handen had genomen. Maar ondanks het windvoordeel was het na rust helemaal gedaan met de ploeg uit Bergen. Mede door een snelle 2egoal waren de bezoekers binnen 5 minuten na rust al een illusie armer!

Vitesse startte voortvarend met de harde wind in de rug. Al na 4 minuten was het raak toen de keeper Jorrit Stoop een vrije trap van Mats Laan van zijn lichaam liet afspringen. En uiteraard stond topscoorder Jort Kaandorp op de juiste plaats om daarvan te profiteren door de bal simpel binnen te schieten. Niet veel later leek de 2-0 al te vallen toen Rik Beentjes zich vrijspeelde in het strafschopgebied maar dit keer reageerde Jorrit Stoop wel adequaat op zijn harde inzet. Daarna herpakte Bergen zich en wist binnen het kwartier een paar keer dicht in de buurt van een gelijkmaker te komen. Vooral op het middenveld heerste Bergen omdat Vitesse de bal maar niet of nauwelijks in de ploeg wist te houden. Vlak voor rust werd het toch nog bijna 2-0 toen Robin Bakker met een verre pass vanuit de verdediging in één keer vrij voor de keeper kwam te staan. In één beweging probeerde hij te scoren maar zag zijn inzet rakelings voorlangs gaan.

Na rust was het meteen Vitesse dat het initiatief nam. Opnieuw wist de thuisploeg binnen 4 minuten te scoren. Rik Beentjes werd op rechts de diepte ingestuurd en die bediende Jort Kaandorp op maat: 2-0. Dat bleek op de doodsteek voor Bergen dat er daarna ook niet meer aan te pas kwam. Een paar minuten later brak Robin Bakker ook op rechts door en legde de bal prima terug op Jasper Rutgers. Maar zijn inzet werd door Jorrit Stoop met de nodige moeite gekeerd. Een minuut of 10 later was het de beurt aan Rik Beentjes. Nadat hij eerst in de 62eminuut een zelfgecreëerde kans miste was het enkele minuten later met een soortgelijke actie wel raak: 3-0. En 3 minuten daarna omspeelde Robin Bakker op de linkerkant zijn directe tegenstander én keeper Jorrit Stoop waarna hij Rik Beentjes in staat stelde om zijn 2een Vitesses 4egoal binnen te schieten. Uiteindelijk was het Menno Frankfort die zichzelf na goed doorzetten in een goede schietpositie manoeuvreerde en de eindstand op 5-0 bepaalde.

error: Alert: Content is protected !!