Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse wint ook uit bij Koedijk: 2-4

Medio november werd Koedijk op de Puikman afgetroefd door een ontketend Vitesse. Toen werd het maar liefst 6-0. In Koedijk ging het dit keer een stuk moeizamer. Kennelijk was ook in Koedijk bekend dat Vitesse en kunstgras niet zo´n geslaagde combinatie is. Want het hoofdveld werd vroeg in de ochtend afgekeurd vanwege de vorst (?) zodat er uitgeweken werd naar het echte kunstgrasveld. Tot het begin van de 2ehelft leek dat zijn vruchten af te werpen toen de thuisploeg op een 2-1 voorsprong kwam. Maar daarna bleek Koedijk zijn krachten grotendeels verspeeld te hebben waarna Vitesse toch nog betrekkelijk eenvoudig de 3 punten mee kon nemen naar Castricum

Keeper Tom Laan moest vanmiddag veelvuldig aan de slag om zijn doel schoon te houden.

 

In de openingsfase leek er geen vuiltje aan de lucht voor Vitesse. Al na een minuut of 4 viel de eerste treffer toen een prima voorzet vanaf links van Mats Laan door Robin Bakker in één keer met de wreef werd binnengeschoten. Maar het was snel gedaan met die euforie. Een hoge voorzet uit een vrije trap vanaf rechts kon door Rick de Lange ongehinderd en van dichtbij worden ingekopt: 1-1. Vitesse leek van slag en ging heel slordig spelen waardoor Koedijk het initiatief volledig kon overnemen. De meeste duels werden door Koedijkers gewonnen en met snelle uitvallen kwamen ze regelmatig gevaarlijk door. Halverwege de eerste helft kwamen ze bijna al op voorsprong toen een knal van afstand rakelings langs de paal achter ging, En ook moest Tom Laan, die de geschorste Michel van Kampen prima verving, diverse keren zijn klasse tonen om Koedijk van een voorsprong af te houden. Bij een van die gevaarlijke uitvallen probeerde Bobby Meijer met een uiterste poging de fysiek sterke spits van Koedijk het scoren te beletten. Die actie moest hij bekopen met een paar gekneusde ribben en hij moest derhalve vervangen worden door Robin Stam. Met die 1-1 stand werd de rust gehaald.

Meteen na rust drong Koedijk weer aan en ging op zoek naar de op dat moment toch wel verdiende voorsprong. Die kwam er ook alhoewel ze daarbij de onbedoelde medewerking kregen van een van de verdedigers. Die schoof een vrije bal zo mooi voor de voeten van één van de aanvallers dat die de bal vanaf de hoek van het strafschopgebied over de kansloze keeper in de kruising krulde: 2-1. Een nieuwe afgang op kunstgras dreigde dus weer. Maar gaandeweg de 2ehelft bleek de pijp een beetje leeg te zijn gelopen bij de thuisploeg. Het laatste half uur was dan ook weer voor Vitesse dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Die viel in 68eminuut. Dit keer was Robin Bakker de aangever voor Mats laan, die de bal controleerde en vervolgens de keeper kansloos liet 2-2. Het leek gedaan met Koedijk en Vitesse rook de winst. Rond de 70eminuut kon de ploeg al op voorsprong te komen toen Jort Kaandorp met de bal het strafschopgebied bij de achterlijn binnenliep, een paar spelers passeerde en hard uithaalde, echter ging via de binnenkant van de verre paal de bal miraculeus vóór de eerste paal achter. Maar in de 76eminuut was het wel raak. Toen viel de bal plotseling voor de voeten van Jort Kaandorp de bal die van dichtbij kon scoren: 2-3. Het mooiste doelpunt viel vlak voor tijd na een goede actie van Luuk ten Broek. Die bereikte de op de rand van het strafschopgebied vrijstaande Robin Bakker. Hij nam de bal nog een paar stappen mee naar rechts en haalde verwoestend uit richting kruising: 2-4. Dat werd ook de eindstand, zodat Vitesse toch volop in de race blijft voor de prijzen. Volgende week staat de topper thuis tegen Hercules Zaandam op het programma.

error: Alert: Content is protected !!