Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Vitesse pakt koppositie door 3-1 winst op Kennemers

Omdat de bovenste 4 ploegen in de 3eklasse tegen elkaar moesten spelen behoorde een gunstige afloop op de Puikman tot de mogelijkheden. Koploper Hercules Zaandam moest dan thuis puntverlies lijden tegen Limmen dat al een aantal weken prima presteert en Vitesse zelf moest winnen van de Kennemers. Het ideaalplaatje kwam uit: Limmen won in Zaandam met 1-2 en Vitesse wist op eigen terrein voor de 5ekeer op rij te winnen in een overigens meer spannende dan goede wedstrijd.

De vele supporters zagen vanmiddag een meer spannende dan goede wedstrijd.

Meteen vanaf de aftrap zocht Vitesse de aanval tegen de op de verdediging leunende ploeg uit Beverwijk. Al in de 6eminuut was het raak. Robin Bakker werd aangespeeld in het strafschopgebied en wist zich tussen 3 verdedigers toch vrij te spelen voor keeper Dave Davidson en scoorde vervolgens beheerst: 1-0.  Een paar minuten later stond Robin Bakker alweer oog in oog met de keeper maar dit keer liet hij de kans liggen om de voorsprong te verdubbelen. Die voor Kennemers onverwachte achterstand zorgde ervoor dat het tactische plan al snel bijgesteld moest worden. Kennemers moest op zoek naar de gelijkmaker en mede daardoor ging het duel daarna redelijk gelijk op. Over en weer veel slechte passes hadden echter tot gevolg dat van echt goed voetbal nauwelijks sprake was. Na een kleine 20 minuten sloeg Vitesse opnieuw toe. Uit een afgemeten voorzet van rechts wist Jort Kaandorp de bal perfect binnen te koppen: 2-0. Pas in de 27eminuut viel het eerste gevaarlijke moment van Kennemers te noteren. Omdat de wat warrig fluitende scheidsrechter Ligtvoet het overigens terechte vlagsignaal van zijn assistent voor buitenspel negeerde leek de aansluitingstreffer te gaan vallen maar Menno Peters wist op de doellijn onheil te voorkomen. En vlak voor rust eindigde een pegel van links op de vuisten van keeper Michel van Kampen.

Ook na rust was hetzelfde spelbeeld te zien. Met veel inzet probeerde Kennemers het gebrek aan echte klasse te compenseren maar behalve veel dreiging leidde dit niet of nauwelijks tot echt gevaar. Vooral aanvallend bleef Vitesse veel gevaarlijker. In de 55eminuut was het bijna 3-0 toen keeper Davidson een vrije trap niet klemvast kreeg een Robin Bakker leek te gaan scoren. Met een katachtige reflex kon dat worden voorkomen. Nadat ook Mats Laan een kans op een 3een beslissende treffer niet wist te verzilveren leek er in de 71eminuut plotseling een kantelmoment te komen. Een verre voorzet van links over alles en iedereen heen belandde voor de voeten van de op rechts geheel vrijstaand Robert Kujda. Keeper Michel van Kampen probeerde tevergeefs door ver uit te lopen de hoek klein te maken maar had geen verweer tegen de harde uithaal die uiteindelijk in de rechterbovenhoek belandde: 2-1. Kennemers ging op zoek naar de gelijkmaker en Vitesse leek te gaan wankelen. Maar aanvallend bleef Vitesse de gevaarlijkste ploeg. Nadat eerst Rutger Balm een teenlengte te kort kwam voor de bevrijdende 3etreffer viel die een paar minuten later alsnog. Bij een vrije trap vanaf rechts troefde Jort Kaandorp alles en iedereen af en kopte de bal onhoudbaar in de kruising: 3-1. Alles bij elkaar dus een meer dan verdiende zege voor Vitesse dat door de winst van Limmen in Zaandam op gelijke hoogte kwam met koploper Hercules Zaandam.

error: Alert: Content is protected !!