Supportersvereniging Blauw-Zwart
Vitesse'22 - Castricum

Ondanks hattrick Jort Kaandorp géén winst voor Vitesse: 3-3

Om  mee te blijven doen voor de prijzen had Vitesse op eigen terrein de volle winst moeten pakken tegen middenmoter Hollandia T. Maar wéér lukte het niet. Van de 9 duels buiten Castricum staat de teller al op 18 punten maar op de Puikman zijn na 8 wedstrijden slechts 10 punten bijeen gesprokkeld. Ook tegen de ploeg uit Tuitjenhorn kwam Vitesse, net als het heenduel, namelijk niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Hollandia profiteerde dit keer maximaal van zwak verdedigen van de thuisploeg en kwam zelfs met nog zo’n 20 minuten te spelen op een 1-3 voorsprong. Vitesse toonde daarna veerkracht door binnen een tijdsbestek van 3 minuten op gelijke hoogte te komen maar wist  daarna niet door te drukken. Door dit gelijke spel is Vitesse gezakt van de 4enaar de 6eplaats. Komende zondag volgt de derby uit tegen Meervogels en bij winst aldaar kan Vitesse weer één of meer plaatsen stijgen.

Vitesse kende wat wijzigingen in de defensie omdat keeper Tom Laan (jeugdtoernooi in Frankrijk) en Bobby Meijer (weekendje weg) niet van de partij konden zijn. In een aantrekkelijke eerste helft was Vitesse de iets betere ploeg en kreeg ook al binnen een kwartier 2 aardige scoringsmogelijkheden. De grootste kans bood zich aan in de 20eminuut toen een scherpe voorzet van de rechterkant binnengetikt leek te worden door spits Nick van de Ven. Hij kwam echter een teenlengte te kort om te scoren en zag zijn inzet via de paal net naast gaan. Maar ook Hollandia liet zich niet onbetuigd waardoor het spel aardig op en neer golfde. Zo’n 5 minuten voor rust namen de bezoekers zelfs de leiding toen na mistasten in de Vitesse-defensie een van de aanvallers door kon  gaan tot de achterlijn en een medespeler precies op maat wist te bedienen. Die haalde meteen snoeihard uit en schoot zijn ploeg op voorsprong: 0-1.

In de 2ehelft zakte Hollandia wat terug en moest zich beperken tot wat meer countervoetbal. Een van die uitvallen leverde in de 58eminuut succes op na wederom zwak verdedigen aan de rechterkant. En ook dit keer werd het foutje koelbloedig afgestraft: 0-2. Nog geen 2 minuten later viel echter de aansluitingstreffer. De ver opgerukte Jasper Rutgers werd door het midden vrij gespeeld voor de keeper maar werd van achteren aangetikt toen hij wilde uithalen. De dader werd bestraft met geel en de bal ging op de stip. Aanvoerder Jort Kaandorp deed zijn plicht en stuurde de keeper naar de verkeerde hoek: 1-2. Het wachten was daarna op de gelijkmaker. Maar wederom wist Hollandia optimaal te profiteren van geklungel in de verdediging bij Vitesse waardoor het in de 71eminuut op een 1-3 voorsprong kwam. Vitesse leek aangeslagen maar opnieuw liet de aansluitingstreffer niet lang op zich wachten. Na een prima vrije trap van Robin Bakker torende Jort Kaandorp boven iedereen uit en kopte de bal onhoudbaar binnen bij de 2epaal. Weer 2 minuten later voltooide hij zijn puntgave hattrick toen hij in de diepte werd aangespeeld en vanaf links de bal wist binnen te schieten. Al dan niet terechte protesten voor buitenspel werden door de scheidsrechter weggewuifd. Daarna  zette Vitesse nog wel alles op alles om de volle winst te pakken maar Hollandia T wist stand te houden en wist daardoor ook 2 punten af te snoepen van het inmiddels al 12 duels ongeslagen Vitesse.

error: Alert: Content is protected !!